Stäng

Vandringsfestival - Jubileumsvandring med bubbel.

Lördag 26 maj 10.00

Vi letar oss upp * på berömda Hedsåsberget ovanför Rättvik – efter att tagit oss en bit på stigen ”Tre Toppar”, sen tar vi den nya stigen som vi invigde våren 2017, till Hästhagen med vackra raviner som skapades av sista istiden. För många, de flesta, är dagens etapp en sträckning där få gått i modern tid, men som var allfarled i svunnen. Så det blir en ”upptäckarvandring” både för ortsbor och tillresta.  (Men utan ”umbäranden” från forntid
Under ett ivrigt berättande av vår guide, får vi veta det mesta om både natur, kultur och nutidens Siljansbygd. 


Det här kan du vara med om sista helgen i maj!

Som vanligt laddar vi för vandring i tre dagar!

Fredag kväll: TVÅ fina vandringar helt nära Siljans Vatten, på anrika marker och med kulturhistoria i varje steg. Livsvandring (Anneli)  Persborg - Långbryggan (Per)

Lördag:  Vi letar oss upp i berget ovanför Rättvik - ny "hemlig" stig dit där inte så många vet om vägen till - välkommen. Jubileumsgrillning vid Camp Sevilla i Hästhagen sen vidare till en sköns stund för Kropp & Själ! Rättviks Camping /Enåbadet bjuder deltagarna i dag på bad i bastu, pool och bubbbelbad - en skön avslutning på lördagen! 

Söndag: Stora Sörbyggevandringen - det var med den det startade. På högsta punkten vid Siljan (I Rättvik) och i en fantastisk utsikt. Avslutningen leder oss sedan ner emot vattnet igen och för att avsluta vid vårt kändaste landmärke - Långbryggan i Rättvik.  (Söndagslunch på Sjövillan?) 

PS Dagen till ära så bjuder vi på tårta vid Utanåkers bystuga!