Stäng

Ted Gärdestad signerat Peter Nordahl

På grammisnominerade albumet ’Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl’ (Universal Music) placerade 2017 arrangören och producenten Peter Nordahl Ted Gärdestads röst i nytt fokus. För första gången i svensk musik separerades originalsången från de ursprungliga analoga inspelningarna för att sedan få en helt ny inramning. Ted Gärdestads originalsång i nya arrangemang för orkester.
Versionen av folkkära ”Sol, vind och vatten” har i sin helt nya skepnad legat etta på Svensktoppen sedan den gjorde entré i juli 2017.

Äntligen ges möjlighet att uppleva alla sångerna från skivan live. På de två utsålda Stockholms-konserterna (Konserthuset 22/10 2017 och extra konsert på Konserthuset 14/1 2018) har det varit Gävle Symfoniorkester som tagit med publiken på resan och så även nu, med Peter Nordahl som dirigent.

Vi hör Ted och Kenneth Gärdestads sånger: från ’Ett stilla regn’ från debutalbumet 1972 till den allra sista inspelningen, ’I den stora sorgens famn’ (1994); självklart inklusive folkkära favoriter som ’Himlen är oskyldigt blå’ och ’Sol, vind och vatten’.

Dirigenten och kompositören Peter Nordahl har genom åren producerat uppmärksammade album med bland andra Agnetha Fältskog, Björn Skifs och Carola. Han fick häromåret en både en Guldbagge- och en Grammisnominering för musiken till filmen Monica Z. Han har även gjort två uppmärksammade och Grammisbelönade album med Sven-Bertil Taube under titeln ’Hommage’.