Stäng

Camping

Platser

Vi har ca 300 el-platser och ett antal utan el. Alla är numrerade och ca 100 av dessa är strandtomter mot ån. Området är uppdelat i flera uddar och halvöar med campingtomter.

Platserna är uppdelade i kategorierna:

XL el vid ån, lite större och lättillgängliga platser.

Elplats vid ån med brygga, varierande storlekar egen brygga/altan mot Enån.

Elplats vid ån, platser mot ån av varierande storlekar.

Elplats, platser inne på området av varierande storlekar.

Å-plats, platser mot ån utan el av varierande storlekar.

Camping, platser inne på området utan el av varierande storlekar.

Områden med bokningsbara platser är 539-555, XL el vid ån. 556-557 elplatser extra nära servicehus  med handikapp WC/dusch. 307-349, 351-383, 440-459,  Elplats och Elplats vid ån, som ligger inne på området, 503-507  Elplats vid ån med brygga och där man måste passera en bro som endast tillåter 3.5 ton

Ett visst antal platser på campingen förbokas, övriga platser används som vanliga tillsvidare platser för drop-in-camping och säsongscamping.


Har du en favoritplats hos oss, bland de förbokningsbara platserna? Har du förbokat och stått på platsen så har du förtur att boka om den, under perioder som Classic car week, midsommar och marknader. Det är alltid ett år i förväg man bokar om, ex. när du lämnar Classic Car Week fyller du i en ombokningslapp och lämnar i receptionen så bokar du till samma vecka kommande år. Under vårmarknaden fyller du i din ombokningslapp för att boka om till vårmarknad kommande år, samma sak gäller höstmarknaden, då bokas höstmarknad kommande år om. Ombokning för marknader på detta sätt är nytt från våren 2017.


CCW-band-camping finns under perioden Classic Car Week, v.30-31, läs mer om detta under Classicband-camping

Servicehus

Vandra runt på campingen med vår VR-visning

VR-visning

På campingen har vi två stycken, här finns duschar, toaletter, barnskötrum, kök, diskmaskin, matplats, TV-rum, tvättstuga, latrintömning m.m. Endast incheckade campinggäster har tillgång till servicehusen. Samma
entréfunktion gäller som för bommen. På området finns även 2 mindre servicehus med endast WC.


Boka tvättid om 2 timmar i receptionen, 75 kr kostar en avdelning för 2 timmar. Tvättmedel doseras ut automatiskt i tvättmaskinerna. Passerbricka hämtas i receptionen.

Tvättstugan kan också hyras av icke boende gäster, exempel om du har fritidshus i Rättvik utan tillgång till tvättstuga. Tvättstugan är öppen året om.


Det går också bra att som icke boende gäst på campingen, komma hit och betala för dusch, perfekt för de som har fritidshus utan vatten.


Det går också utmärkt att komma in med sin husbil eller husvagn och betala för att tömma latrin och fylla på vatten, även när man inte bor på campingen.

Säsongscamping

På Rättviks Camping finns platser för säsongscamping, både för sommar och vinter. Vintersäsongen omfattar större delen av oktober fram till slutet av april. Resten av tiden är sommarsäsong. Som säsongscampare har man 50% rabatt på säsongkort till simhallen!

Säsongscamping Sommar

Vi har plats för ca 80 st säsongscampare under sommaren, platserna är spridda över hela campingen, både på den äldre och på den nyare delen. Gör redan nu en intresseanmälan per post: Rättviks Camping, Enåbadsvägen 8, 795 32 Rättvik eller mail: stephanie.yxerius@rattvikscamping.se 

Till sommaren 2019 har vi inga lediga plaster för säsong, men det går bra att göra intresseanmälan till 2020.

Alla tidigare säsongsgäster får ombokningsblankett hemskickad under hösten.


Säsongscamping Vinter

8 oktober 2018- 26 April 2019


Du kan stå på vintersäsong med mätt elförbrukning och då betala den faktiska förbrukningen. Man betalar då först en grundavgift på 4 200 kr, elen kostar sedan 1,75 kr/kWh, som faktureras månadsvis.

Vi plogar vägar i de områden där säsongscampare (ej förvaring) står hela vintern, skottning fram till dörr och skottning av husvagnstak står campingen EJ för.

Campingen hjälper till med påslagning av el, när man hört av sig senast 2 dagar före ankomst.


På Rättviks Camping kan du lämna din vagn på campingen för vinterförvaring, man har då ingen el kopplad till vagnen och vi plogar inte förbi. Skulle du vilja nyttja den betalar du ord dygnspris. Förvaring/parkering kostar 1 200:-.


För att anmäla intresse för vintercamping: gör en anmälan via E-post  med namn, adress och telefon till: stephanie.yxerius@rattvikscamping.se  eller per post: Rättviks Camping, Enåbadsvägen 8, 79532 Rättvik.  

Säsongsgäster från förra vintern och sommaren får blankett för ombokning hemskickad.

Som säsongsgäst har man alltid 50% rabatt på säsongskort till simhallen, ett andra servicehus med tillgång till bastu och pool.

Information

Observera att eventuella golv som läggs ut på platserna måste plockas ihop och flyttas från platsen vid avresa, för att underlätta snöröjning och andra underhållsarbeten men också för att gräset ska ha möjlighet att ta igen sig på platsen. Platsen ska också kunna hyras ut till annan gäst under en annan del av året.

Storleken på golv får vara max 50 cm utanför förtält, inga fristående golv och bryggor får byggas på platsen.

Hyr man plats året om kan golvet ligga kvar.

Den som har en plats är garanterad samma plats till nästa säsong, vi skickar ut anmälningsblanketter för sommaren under vintern.